Merhaba Gönül Sayfama Hoşgeldiniz


Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2020 Cuma

AĞRILARIMIZI TEDAVİ EDEBİLİRİZ






Gary. H. Craig der ki:

" Bütün olumsuz duyguların nedeni, vücudun enerji sisteminin bozulmasından kaynaklanmasıdır."

EFT enerji psikolojisi, yani duygusal özgürleşme tekniğidir.

Bir nevi refleksoloji uygulamasıdır.
Türkçe anlamıyla parmak uçlarının kısa ve küçük dokunuşlardır. Bu dokunuşlar sonrasında organların uyarılması sonucunda salgı bezlerimizin ve organlarımızın dengelenmesidir.
Bu dokunuş tekniği ile sinir noktalarını uyarıyoruz.
Beynimiz milyonlarca hücreden oluşmuştur. Bu hücreler bioelektrik üretmektedir. Yaşam enerjimiz vücudumuzda enerji meridyenleriyle  tüm hücrelerimize dolaşır. Eğer ki bu dolaşımda engel veya blokaj olursa o organ alarm verir.
Kısacası; biz bunu dokunuşlarımızla aşabilirmişiz.
 Böylece elektromanyetik uyarılar nöronları aktif edip organlarımızı işlevselliğinde ivme kazandırmış oluyor.
Basit tekniği uygulayan Çinlileri örnek gösterebilirim.
Nasıl mı?
KM' lerce uzunluktaki Çin Seddi yapılırken, ayakları şişip, ağrı çeken Çinliler EFT dokunuşlarıyla ayak ağrı ve şişliklerinden kurtulmuşlardır.

2. aya girdiğimiz karantina sürecinde evimizde kalıp, basit bir ağrıyla "Kovit-19 bulaşır," korkusuyla hastaneye gidemiyoruz.
İşte bu nedenle bende EFT tekniği ile kendilerini tedavi eden Uzakdoğunun Sağlık Kültürünü sizinle paylaşmak istedim. Faydasını gördüm.
Dün şiddetli başım ağrıyordu. Fotoğtaftaki noktalara her iki elimin orta parmağı ile tam 2 dakika kısa kısa EFT VURUŞLARI uyguladım.
3 dk sonra ağrım hafiflemiş, 10 dk sonra tamamen geçmişti.
Eminim ki, sizler de faydasını görürsünüz.
Sağlıklı günler dileklerimle...

Sevgi ve dostlukla kalın.

Emine Pişiren

+++

Temel EFT sisteminde parmak uçlarıyla vuruş yapılacak noktalar şunlardır:

01-KN- Karate Noktası:
 (İncebağırsak Meridyeni -Nokta: İB2)

Her iki elin serçe parmağın dibi ile bilek arasında, yan tarafta bulunan etli kısmın ortasında bulunur. Güven noktasıdır. Psikolojik geliş-gidişlerin giderilmesinde yardımcı olur. Kişisel nefret, kendinden şüphe ve kişisel güvensizlik sorunlarının aşılmasını kolaylaştırır. Uyarıldığı zaman, şok durumundan kurtulmayı kolaylaştırabilir.

02-KB- Kaşın başlangıcı:
 (Mesane Meridyeni – Nokta: MS2)

Her iki kaşın burun tarafındaki uç noktalarıdır. Bu noktalar parmak vuruşlarıyla uyarıldığında cesaret ve enerjide artış sağlanır. Korku ve endişelerin giderilmesinde etkilidir. Ruhsal sarsıntılardan sıyrılmayı sağlar.

03-GU- Göz Ucu: (Safra kesesi Meridyeni – Nokta: SK1)

Her iki gözün dış ucunda yer alan kemiğin üzerindedir. Bu noktalar parmak uçlarıyla vurularak uyarıldığında, öfke ve kızgınlığın kontrol edilmesini, şoklardan ve endişe nöbetlerinden kurtulmayı sağlar. Kendine hakimiyet ve sakinlik için yararlı olur.

04-GA- Gözün altı: (Mide meridyeni – Nokta: MD1)

Bu nokta gözün 2 cm kadar altında ve gözbebeği ile aynı doğrultudadır. Uyarıldığında topraklama etkisi yaratır. Sabit fikir, bağımlılık, endişe ve eksiklik duygularıyla başedebilmeyi sağlar.

05-BA- Burnun altı: (Du Meridyeni – Nokta: DU27)

Üst dudak ile burun arasında kalan bölgede yer alır. Uyarıldığında utangaçlık, içe kapanıklık, sıkılganlık gibi sorunların çözülmesinde yardımcı olur.
Açlık duygusunun denetiminde ve alerji kontrolünde etkindir. Du meridyeni, simetrik olmayan iki ana meridyenden biridir. Bu nedenle bu meridyenin üzerinde yer alan noktalar tektir.

06-ÇN- Çene: (Merkez Meridyeni-Ren – Nokta: REN24)

 Çene çıkıntısı ile alt dudak arasındaki bölgede yer alır. Parmak uçlarıyla vurularak uyarıldığında bağışıklık sistemini etkiler ve yorgunluğa iyi gelir. Utanç, panik ve endişe için etkili olur. Merkez meridyeni de simetrik değildir.

07-KK- Köprücük Kemiği: (Böbrek Meridyeni – Nokta: BB27)

 Köprücük kemiğinin göğüs kafesi ile birleştiği, boynun hemen altındaki noktadadır.
Uyarıldığı zaman girişimcilik, işleri tamamlamada kararlılık, zihinsel gerginliğin azalması ve tüm zihinsel sistem üzerinde etkili olur. Ayrıca burası önemli bir acı denetleme merkezidir.

08-KA- Koltuk Altı: (Dalak Meridyeni – Nokta: DL21)

Bu nokta, koltuk altının 10 cm kadar aşağısında yer alır. Parmak uçlarıyla vurarak uyarıldığında zihinsel berraklık ve odaklanma konusunda yardımcı olur. Endişe, bağımlılık ve yaşamı olduğu gibi kabullenme açısından önemlidir. Sindirim ve özümsemeyi kolaylaştırır.

09-BP- Başparmak: (Akciğer Meridyeni – Nokta: AK11)

 Başparmağın ilk boğumu ile tırnak dibi arasında kalan bölgenin yan tarafındadır. Bu noktanın uyarılması negatif düşünceleri, kibiri, gücenmeyi hafifletir.
Sezgi gücünü ve yaşama sevincini geliştirir.

10-İP- İşaret Parmağı: (Kalınbağırsak Meridyeni – Nokta: KB1)

İşaret parmağının tırnak hizasındaki, başparmağa bakan yanında yer alır.
Suçluluk ve kızgınlığı giderir ve duyguları serbest bırakır. Zihinsel tıkanıklığı aşmaya ve pozitif düşüncelere olanak sağlar.

11-OP- Orta Parmak: (Perikardium (kalp zarı) Meridyeni – Nokta: PR9)

Orta parmağın tırnak dibi ile ilk boğumu arasında ve işaret parmağına bakan tarafında bulunur. Kıskançlık, haset ve alçaklık kompleksi için yararlıdır. Bazı alerjiler için etkili olur. Mizah duygusunu geliştirir.

12-SP- Serçe Parmak: (Kalp Meridyeni – Nokta: KL9)

Serçe parmağın tırnak hizasındaki yüzük parmağına bakan tarafında yer alır. Karşılıksız sevgi noktasıdır. Empati, şefkat ve karşılıksız sevgiyi destekler. Kalıcı belleğin gelişimini, kısır düşüncelerden arınmayı sağlar. Duygusal dengeler açısından önemlidir.

13-GM- Gamut Noktası: (Üçlü Isıtıcı Meridyeni – Nokta: ÜI3)

 Elin sırt tarafında, yüzük parmağı ile serçe parmağın birleştiği noktanın 2 cm kadar aşağısında yer alır. Gamut serisi uygulanırken bu noktaya sürekli olarak vurulur.

14-HN- Hassas Nokta (Sore Point):

Boynumuzun ön tarafında, köprücük kemiklerinin arasında yer alan V şeklinin tabanından 7-8 cm aşağı inip, buradan da 7-8 cm sağa ve sola doğru gittiğimizde bu noktalara ulaşırız. Bu bölgeler ovulduğu zaman genellikle rahatsız edici bir hassaslık duyulur. Bu noktalar, lenf sıvısının biriktiği yerlerdir.
Ovma işlemi tekrarlandıkça burada biriken lenf sıvısı zamanla kaybolur ve hassaslık hissi de ortadan kalkar.
Kurgu işlemi sırasında bu noktaların ovulması önerilmekle birlikte; giysilerin engellemesi, yerinin belirlenmesindeki zorluk ve toplu ortamlarda özellikle bayanlar açısından sıkıntı yaratması nedeniyle Hassas Noktanın ovulması yerine Karate Noktasına vuruş yapılması daha pratik olmaktadır. Biz de Karate Noktasının kullanımına daha
sıcak bakıyoruz.
Tek başına ve uygun ortamlarda kurgu cümleleri bu noktalar ovulurken söylenebilir. Bazı görüşlere göre bu noktalar, karate noktasına kıyasla daha fazla etkili olmaktadır.

15-GN- Göğüs Noktası: (Karaciğer Meridyeni – Nokta: KR14)

Bu nokta özellikle bayanlar açısından yerinin tespiti ve uygulaması zorluk yarattığı için genellikle kullanılmamaktadır. Özel uygulamalarda vuruş serisine dahil edilmesi daha doğru olur. Karaciğer meridyeninin dengelenmesi önemlidir. Bu açıdan, Tepe Noktası da önemli bir nokta olarak ele alınmalıdır.

16-TN- Tepe Noktası: (Du Meridyeni – Nokta: DU20)

Bu noktanın kullanılması, bir EFT konferansında önerilmiş ve bazı EFT uzmanları tarafından kabul görmüştür. Özellikle kısaltılmış EFT uygulamalarında bu nokta başlangıç veya bitiş noktası olarak tercih edilmektedir. Bu noktanın diğerlerinden farkı, yakın bölgelerden birkaç meridyenin
birden geçiyor olma-sıdır. Bu nedenle, hızlandırılmış uygulamalarda bu noktadan yararlanmak ta mümkündür. Gary Craig’in EFT Elkitabında yer almasa da, bazı video kayıtlarında bu noktadan onun da yararlanmakta olduğu görülmüştür.
Tepe bölgesi aslında bir çok akupunktur noktasının sık aralıklarla yer aldığı bir bölgedir. Bu nedenle vuruşlar ya bitiştirilmiş dört parmağın alt tarafıyla, geniş bir alanı kapsayacak şekilde; ya da parmak uçlarını bu bölgede gezdirerek yapılır. Bir çok akupunktur noktasının yer aldığı bu bölge, tepeleme oturumlarında giderek daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

17-BL- Bilek iç taraf: (Üçlü Isıtıcı Meridyeni – Nokta: ÜI4)

Bu nokta da sisteme sonradan dahil edilmiştir. Yaygın bir kullanımı olmamakla birlikte, bazı uzmanlar bu noktayı da çalışmalarına dahil etmektedirler.
Deneyebilir, uygun görürseniz, kullanabilirsiniz.

18-BL- Bilek dış taraf: (Kalp Meridyeni – Nokta: KL7 ve İnce Bağırsak Meridyeni – Nokta: İB5)

 Bu nokta da sisteme sonradan dahil edilmiştir.
Yaygın bir kullanımı olmamakla birlikte, bazı uzmanlar bu noktayı da çalışmalarına dahil etmektedirler. Deneyebilir, uygun görürseniz, kullanabilirsiniz.

Kaynak:
Hipnoterapi/NLP Uzmanı
Ahmet Aksoy

Hiç yorum yok: