Merhaba Gönül Sayfama Hoşgeldiniz


Bu Blogda Ara

2 Nisan 2019 Salı

AŞKIN GÖZÜ KÖR OLSUN- FİNAL





DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Melike, karakola gidip eşini kendisini darp ettiğini söyler ve şikayetçi olur. Yanında dedektif Kemal de vardır. Eldeki kanıtları, çekilen fotoğrafları ve darp raporlarını ekleyerek sulh ceza mahkemesi savcılığına sevk edilir. Nöbetçi savcı acil olarak onu nöbetçi mahkemeye sevk eder. Aile mahkemesi 3 gün sonra ona tarih verir.
Kurtulacağı sevinciyle Melike eve gelir. Salonda uyuyan Hayri Bey, onun sessizce gelişini görür görmez yerinden titreyerek fırlar. Melike kaçar, o kovalar. Sahneye gelen Cevatla sakinleşir baba. Ama kaş göz işareti ile elindeki telefonu işaret eder gelinine.
Melike, merakla onun yanına yaklaşıp uzattığı telefonu alır. Kayınvalidesi ve görümcesinin kendisine nasıl tuzak kurduklarını, iftira atarak kocasına dövdürdüklerinin birçok videosunu çekmiştir Hayri Bey.

Genç kadın zavallı adama gülümser. Bilmeden gel git aklıyla ona iyilik ettiğinin farkında olmayan adama çantasından çıkardığı çikolatayı uzatır. Bu kez yaşlı adam tıpkı bir çocuk gibidir. Çikolatasını eline yüzüne bulaştıra bulaştıra yer.
Melike bir sürü videoyu kendi telefonuna kopyalar.

FİNAL

Benli Perihan, yetiştirme yurdunda hafta sonu ziyaret ettiği Cem adındaki gayrimeşru oğlunu o gün evine getirir. Cevat, aynı gün uzatmalı sevgilisinin evine gideceği tutar. Ve benli’nin herkesten bir sır gibi sakladığı çocuğu görür. 

Cevat,  çocuğu görünce şaşırır kalır. Çocuk tıpa tıp kendi çocukluğuna benzemektedir. Şüphelenir ve sorar. Benli, avam konuşur. Onun bunun çocuğu işte, der ve bilmediğini söyler. Öyle ya bir sürü erkekle yatmıştır. Kimdir babası?

Onlar bir masada yer içerlerken kapı çalınır. Benli, rahatsız olmuştur. Ve ana avrat küfrederek daire kapısını açar. Karşısında dedektif Kemal ve Melike’yi görünce şaşırır. İpin ucu kopar. 

Yüzleşme sonrasında Cevat “Pes” eder. Çünkü annesi ve kızkardeşinin entrikalarına tanık olmuştur videoları izleyerek. Boşanma dilekçesine imza atar. İkinci kağıtta da 50 bin lira toplu nafaka ödemeyi kabül edip imzalar. Deliller karşısında suçludur.
Cevat anne ve kızkardeşini terkeder, Benli’nin evine yerleşir.

Melike, Kemal ile yemekte bu finali kutlamaktadır. Hayri Bey, bu kez kızını annesi sanır ve kendisini ayağında sallayarak uyutmasını söyler. Kaynana Cevriye, sinirden tırnak yemektedir.

Ve sahnenin perdeleri kapanır.
Oyuncular tek tek sahneye gelerek seyircilere selam verirler.

Yazan: Emine PİŞİREN
                                           ------------ * ----------

Hiç yorum yok: