Merhaba Gönül Sayfama Hoşgeldiniz


Bu Blogda Ara

2 Nisan 2019 Salı

AŞKIN GÖZÜ KÖR OLSUN- Birinci Bölüm


                                    
Oyun Adı: AŞKIN GÖZÜ KÖR OLSUN

Yazar: Emine Pişiren

Oyuncular:

Benli Perihan (Hayat Kadını)
Cevat Bey (Damat Bey))
Melike Hanım (Gelin Hn.)
Cevriye Hanım (Kaynana)
Hayri Bey (Kayınpeder)
Safiye Hanım (Görümce)
Pınar Hanım (Komşu)
Ömer Bey (Komşu)
Dedektif  Kemal Bey
Komiser Galip Bey
Hakime Hanım
Katibe Hanım
Mübaşir Bey
Cem (Benli Perihan’ın Gayri Meşru Çocuğu)
Hayat Kadınları:
ı. Kadın
ıı. Kadın
ııı. Kadın
ıv. Kadın
v. Kadın
**

BİRİNCİ BÖLÜM 

Anne ve babasının gösterdiği hiçbir kızı beğenmeyen Cevat ilerleyen yaşı nedeniyle panik içindedir. Bir iş çıkışı uğradığı kitap kafesinde yan masada ki bir kız dikkatini çeker. 25 yaşlarında olan genç kızın masası tepeleme kitap doludur.
Gnç kız kafeden ayrılırken kitaplarını taşımakta zorlanan gnç kıza yardımcı olan Cevat kızın adının Melike olduğunu öğrenir. İlk anda birbirlerinden hoşlanırlar. Ertesi gün yine aynı kafede buluşmak üzere sözleşirler. Fakat görünen o ki, gençlerin karakterleri çok zıttır. Şimdiye kadar hiçbir kadından hoşlanmayan Cevat’ın bir yanı serkeştir. Beyoğlu’da tanıdığı uzatmalı bir sevgilisi vardır.
“Benli Perihan” lakabıyla tanınan bu hayat kadını; aşırı güzel ve kıskanç bir kadındır. Cevat, maaş aldı mı doğruca soluğu Benli Perihan’ın yanında alır. Sabaha kadar yer içer alem yaparlar.  Benli Perihan, Cevat’ı çok sevmektedir. Eğer onu terkederse hem kendisini hem Cevat’ı öldürmekle tehdit etmesi; genç adamın ona karşı tutkulu bağlılığını daha da arttırmaktadır.
Gelişen son durumla annesi, hatta kızkardeşi Safiye’nin ağzını kapayacağını düşünür. Zira dırdırlarından bıkmıştır. Cevat, o akşam evdekilere müjdeyi verir. Bir kızla tanıştığını, biraz tanıdıktan sonra tanıştıracağını söyleyip evdekileri yatıştırır.
Ertesi gün Melike ile buluşan Cevat, genç kızı kendisine bağlamak için yalan üstün yalan katar, farklı olduğunu söyler. Yalanları şunlardır:
-          Şimdiye kadar hayatında hiç kadın olmamıştır. Gönlü boştur. Oysa Benli Perihan uzatmalı sevgilisidir.
-          Yumurtayı sevmediğini, hatta kokusundan tiksindiğini, saklar. Çünkü Genç kız sürekli yumurtalı yemekleri nasıl sevdiğini , pişirdiğini, vs anlatır.
-          Genç kız kuru-fasulyenin gaz yaptığını, ona dokunduğunu ve bu nedenle hiç yemediğini, kokusundan bil etiksindiğini söylerken bile onu onaylar. Oysa askerlikte, “Suyuna bile ölürüm” dediği kurufasulyeyi annesi hergün pişirse yemekten zevk alıyordur.
-          Genç kızın bakımlı ellerini görünce, bir de onun “haftada bir kuaföre gittiğini, “ öğrenince, Makyajlı kadını sevdiğini,  renklerin bir kadında güzel durduğunu söyler. Hatta kendisi de aynı genç kız gibi haftada bir kuaföre gidip bakım yaptırdığını söyler. Oysa Traşını bile kendi yapıp kuaföre de ayda yılda bir gitmektedir. O da bayramdan bayrama...
-          Melike alkollü içkiler hiç kullanmaz. Genç kızın alkol alışkanlığı yoktur. Meyve suları tercihidir. Ceavat da aynı olduğunu söyler. Oysa maaş aldığı gün sabahlara kadar içmektedir. Hele Benli ile buluştuğunda, şişenin dibi bile görünmez olur.
-          Kira sorunu yaşamayacaklarını söyleyen Cevat, eşyalarının bile hazır olduğunu söyleyip genç kızı rahatlatır. Oysa kiradadırlar. Evsahipleri yurtdışındadır.
-          Eğer birgün evlenirse eşiyle başbaşa bir yaşam hayalini destekler, oysa durumu pek iyi olmayan genç adam, evlendikten kısa bir süre sonra ailesiyle yaşayacaktır.
-          Cevat içince öfke kontrolü yoktur. Bazı geceler elinin ayarı kaçınca, Benli Perihan’ın gözünü morartığı çok olmuştur. Genç kıza, “kadına el kalkan eller kırılsın,” der ve ona sonsuz güven verir.
-          Melike, felsefe ve dil tarih olmak üzere iki fakülte okumuştur. Bir emlak ofisinde çalışan Cevat, Adalet Yüksekokuldan terktir.
-          Genç kızın kitaplarından onun okuduğu konulara az çok aşina olan Cevat, çakma kültürlü bir adam profili çizer.
Sonunda Cevat genç kızı ailesiyle tanıştırır. Genç kızın ailesi depremde ölmüştür. Hayatta kimsesi yoktur. Ve gençler kısa bir süre sonra evlenir.
Benli Perihan, sevdiği adam Cevat’ın evlendiğini hayat kadınları olan arkadaşlarından duymuştur. Küplere biner. Birkaç hafta kayıp olan Cevat’ı çok merak eder. Ve bir dedektiflik bürosuna başvurup onu takip ettirir. Adresini öğrenen Benli Perihan, onun yolunu keser. Tartışırlar. Ama Cevat onun gönlünü alır. Annesinin dırdırı yüzünden geçici olduğunu söyler. Benli’yi ikna eder. O akşam Cevat eve alkollü gelir.
Ve evliliklerinin 2. Ayında tartışmalar başlar. 


Hiç yorum yok: