Merhaba Gönül Sayfama Hoşgeldiniz


Bu Blogda Ara

2 Nisan 2019 Salı

AŞKIN GÖZÜ KÖR OLSUN - İkinci Bölüm




İKİNCİ BÖLÜM


Bir süre sonra kaynana, kaynata ve görümce yeni evlilerin evlerine gelip, yerleşirler. Melike, şaşkınlık içindedir. Aynı zamanda çaresizdir.Tartışmalar başlar. Ev curcunadır. Üstelik eşi alkol aldığını öğrenir. Tartışırlar. Cevat eşini döver.

Kaynanası Cevriye, gönlü razı olmadığı gelinin dayak yemesine seyircidir. İçten içe sevinir. Hayri Bey hem Alzhemir, hem de parkinson hastasıdır.  Hayri Bey, evlenmek ister. Kendisini bekar delikanlı gibi görür. Hergün aynanın karşısındadır. Ortalıkta kah çocuk, kah delikanlı rolündedir.

Görümcesi Safiye, dedikoducudur. Yan komşulara gider gelir. Laf abisine, annesin taşır. Bir yandan babası Hayri Beyin sokağa kaçmaması için babasının peşindedir. Ev akşamları adeta curcunadır. Cevat eşini sürekli döver. 

Melike, şüph içindedir. Artık dayanamaz ve eşini takip ettirmek ister. Dedektif tutar. Tuttuğu dedektif Benli Perihan’nın dedektifidir. Kurnaz dedektif bunu onlara belli etmez. Kadınlar birgün büroda tesadüf ederler. Koyu bir sohbete başlarlar.
Bu durumdan oldukça huzursuz olan dedektif, iki müşterisinden olacağını düşünerek endişelenir ve sürekli onlara çay, kek ikram ederek sohbetlerine böler. Kahvelerine uyku ilacı katar. Arada heyecandan ayağı takılıp  yere düşen dedektif şaşkınlık içindedir.
Bir süre sonra kadınlar derin bir uykuya dalarlar. Dedektif Benli Perihan’ın kadın arkadaşlarından yardım ister. Onlara sus parası verip, arkadaşlarını evine götürmelerini ister. 

Hayat kadınları Perihanı evine götürürler, onu dinlerler. Erkeklerin topuna küfür edip söverler. Arkadaşlarını teselli ederken her biri geneleve nasıl düştüklerini anlatırlar.

ı. Kadın: Aşık olduğu lise arkadaşı uyuşturucu kullanıyordur. Esrar içirir birgün ve ona sahip olur. Sonra gözlerini yabancı bir şehirde açmıştır. O gün bugün imzaladığı senedin parasını ödemektedir.
2. Kadın: Bir gc klubünd türkü söyler.  Bir polise aşık olmuştur. Polis evlidir. Birgün polisin eşi memleketteyken evinde ona sahip olur. Gözünü açtığında bir pavyona satılmış olduğunu öğrenir.
3. Kadın : Üvey baba kurbanıdır. Erkeklerden nefret etmektedir. Çok kızdı mı, Jartiyerindeki jiletle çok adam doğradığı olmuştur. Adeta bu işi zevkle yapmaktadır. İstese bu hayatı bırakabileceğini söyler.
4. Kadın: Nemfomanidir. Yani birden fazla erkekle birlikte olmayı arzuladığı için bu işi yapar. Ama hiçbir erkeğe bağlı kalmaz. Çocukluğunda tecavüz mağdurudur.
5. Kadın: Bu işin ticaretini yapar. Benli başta olmak üzere serbest kadınları çalıştırır, onlardan yüzde alarak nemalanır. Frijitittir. Hiçbir erkekle yatmaz. Birini öldürdüp hapis yattığını herkes bilir, ama o söylemez. Garanti aşık olduğu adamdır, diye kadınlar aralarında fiskos yaparlar.
Dedektif Kemal,  bu arada ayılan Melike ile ilgilenir. Arabasıyla onu evine bırakır. Müzmin bekar olan Kemal, belli etmese de ilk bakışta Melike’den etkilenir. Genç kadına merak etmemesini, eşinin aldığı nefesini dahi ona bildireceğini söyleyip rahatlatır.

Hiç yorum yok: